Keski-tummapaahtoinen | Hedelmäinen| Fossiilivapaasti paahdettu

Hedelmäinen profiili, jossa karhunvatukkaisia vivahteita. Vivahteinen kahvi, joka  antaa energiaa päivän viimeisiin suorituksiin!

Profiili
Hedelmäinen

Prosessi
Hunaja

Laji
Arabica

ETHIOPIA kahvimaana

Etiopia sijaitsee niin sanotussa Afrikan sarvessa, ja sen maantieteellinen erityispiirre on Etiopian ylänkövuori. Maan pinta-ala on 1,10 miljoonaa neliökilometriä, ja siellä asuu 112,08 miljoonaa ihmistä. Sen kahvimaisemaan kuuluu merenpinnasta korkealla sijaitsevia korkeuseroja, tulivuoriperäisiä laaksoja ja hedelmällistä maata runsaiden sateiden ansiosta, jotka edistävät kahvinviljelyn kehittymistä. 100 % Arabica-lajeja. Legendan mukaan Kaldi-niminen paimen oli se, joka löysi kahvikirsikat, koska hänen lampaansa käyttäytyivät niitä syötyään. Etiopia on kahvin kehto, sen viljelyn alku ajoittuu XV vuosisadalle ja sen vienti alkoi XVII vuosisadalla. ja sen vienti alkoi 1600-luvulla.

Etiopiassa kahvi on nykyään yksi maan tärkeimmistä tulonlähteistä, sillä se luo noin 15 miljoonaa työpaikkaa. ja se vie vuosittain yli 8 miljoonaa säkkiä. Etiopian kahvinviljelyalueelle on ominaista monipuoliset ja ympäristöä kunnioittavat tuotantomenetelmät. kahvia viljellään yleensä varjossa ja käytetään erilaisia sadonkorjuujärjestelmiä. yli 80 % viljellään maassa ”puutarhakahveja”, eli ne kasvatetaan kotona ja kirsikoiden kypsyttyä ne myydään voittoa tavoittelevasti. jossa ne jalostetaan ja myydään kyseisen alueen kahvina ilman erityistä tuottajaa, koska kyseessä ovat mikrotuottajat. Tämä vaikuttaa usein erien täydelliseen jäljitettävyyteen, koska monet näistä eristä myydään ECX:n kautta. ECX (Ethiopian Commodity Exchange) on huutokauppajärjestelmä, jossa suurin osa maan kahvista myydään.

Etiopian kahvi on osa maan kulttuuri-identiteettiä yhdessä sen kahvinviljelymaisemien ja esi-isien perinteiden kanssa, Etiopiassa kahvit kasvavat 1 200-2 000 metrin korkeudessa merenpinnan yläpuolella, Etiopian kahvien perinteinen jalostusmenetelmä on pesu, joka tuo esiin kahvien kukkaiset ja kirkkaat profiilit, vaikka käytetään myös luonnonmukaista prosessia, joka tuo esiin kypsiä hedelmäisiä vivahteita. Useimpien Etiopian kahvintuottajien haasteena on saada parempaa hyötyä kahvinsa tuotannosta ja markkinoinnista.

Tsekkaa tästä muut tuotteemme

El Salvador

Tämä kahvi on hedelmäisen täyteläinen sisältäen vivahteita metsän marjoista.

Brazil

Tämä kahvi on suklaisen täyteläinen sisältäen vivahteita kuivatuista hedelmistä.

Cold Brew

Tämä Cold Brew on kylmääkin kylmempi ja takaa kesän terassikeleille ainutlaatuisen elämyksen!