Meistä

Paahteen tarina:

Kuinka kaksi insinööriä halusi kahvialasta vastuullisemman

Kaksi insinööriä Mika ja Atte tunsivat toisensa lapsuudesta asti. Heillä oli yhteinen intohimo – kahvi. Kahvin valmistusmenetelmät ja erilaiset laitteet kiehtoivat heitä. He tutustuivat myös kahvin paahtoon ja halusivat alkaa itse paahtamaan papuja. Tutustuttuaan eri paahtomenetelmiin he huomasivat paahtomenetelmien olevan hyvin vanhanaikaisia, eräkohtaisia ja pääasiassa kaasutoimisia. Insinöörien sydämet alkoivat sykkimään samaan tahtiin, he halusivat kehittää nykyaikaisen ja päästöttömän paahtomenetelmän.

He alkoivat kokeilla erilaisia menetelmiä kahvin paahtoon ja viettivät lukemattomia tunteja ideoidensa tutkimiseen, testaamiseen ja säätämiseen, kunnes lopulta onnistuivat luomaan uuden innovatiivisen ratkaisun vastuulliseen kahvin paahtoon. Tämä innovaatio kykeni tuottamaan pienestä suureen kapasiteetista kahvia kaupalliseen käyttöön ja mikä parasta, paahtoprosessi oli täysin kaasuton. Innovaation avulla päästöjä pystyttiin vähentämään lähes 90% verrattuna perinteisiin paahtomenetelmiin.

Insinöörit olivat innoissaan kehittämästään teknologiastaan, joka ei ainoastaan tuottanut herkullista kahvia vaan jolla oli myös myönteinen vaikutus ympäristöön. Mika ja Atte päättivät perustaa vastuullisesti kahvia paahtavan yrityksen ja tuoda kestävän paahtoteknologian markkinoille. Tavoitteenaan heillä on vaikuttaa merkittävästi kahvialaan ja edistää kestäviä käytäntöjä. He eivät etsi ainoastaan liiketoiminnallista menestystä vaan pyrkiä aidosti auttamaan kahvinpaahtajia parantamaan kahvinsa makua ja laatua sekä samalla vähentämään paahdossa syntyviä ympäristövaikutuksia.

 

Arvomme

Vastuullisuus on koko toimintamme perusta  . Käytämme laadukkaita ja eettisesti tuotettuja raaka-aineita ja hiilineutraalin paahtoteknologiamme meillä on kahvialan alhaisimmat päästöt.

 

Haluamme edistää kahvialan vastuullista kehitystä tukemalla muita alan toimijoita ja osoittaa, että kahville on paikkansa myös tulevaisuudessa. Koko liiketoimintamme idea on tuottaa vastuullista kahvia, jonka avulla yritykset voivat laskea päästöjään ja samalla nauttia laadukkasta ja maukkaasta kahvista! Se jos jokin on vastuullista!

Me Paahteella uskomme, että laatu ja vastuullisuus eivät ole toisiaan poissulkevia tekijöitä. Uskommekin, että panostamalla sekä paahtamisprosessin että raaka-aineiden laatuun voidaan varmistaa optimaalinen lopputulos.

 

Emme siis tingi laadusta missään vaiheessa prosessejamme. Olemme optimoineet prosessimme siten, että laatu ja vastuullisuus kulkevat käsi kädessä ilman, että toinen kärsisi toisen vuoksi! 

Monet yritykset puhuvat vastuullisuudesta ilman, että sitä mitenkään todistettaisiin tai osoitettaisiin. Me Paahteella emme toimi näin. Me pyrimme läpinäkyvyyteen kaikella liiketoimintamme osa-alueilla. 

Viestimme esimerkiksi läpinäkyvästi teknologiastamme ja sen päästövaikutuksista teknologia-sivullamme. Viestimme myös asiakkaidemme kanssa avoimesti ja läpinäkyvästi siitä, miten paljon heidän päästönsä Paahteen avulla laskevat – tositteiden ja laskelmien kera!

Kahvi on aina ennen kaikkea nautinto. Tätä pyrimme myös asiakkaillemme tarjoamaan. Kaikessa toiminnassamme pyrimme maksimoimaan aina asiakkaan tyytyväisyyden: niin kahvin kuin viestinnän kuin kaiken muunkin osalta. 

 

Olemme Paahteella palvelutehtävissä, juuri teitä varten!

Visiomme on olla johtava kestävien kahvinpaahtoratkaisujen toimittaja ja vaikuttaa myönteisesti ympäristöön ja kahviteollisuuteen. Tavoitteenamme on edistää kestäviä käytäntöjä kahviteollisuudessa ja auttaa kahvinpaahtajia parantamaan kahvinsa makua ja laatua sekä vähentämään ympäristövaikutuksia

Missiomme on tarjota kestäviä ja laadukkaita kahvin paahtoratkaisuja, jotka paitsi vähentävät ympäristövaikutuksia myös parantavat kahvin makua. Pyrimme edistämään parempaa sadonhoitoa ja luonnonvarojen säilyttämistä samalla kun tuemme kestäviä viljelykäytäntöjä käyttäviä viljelijöitä.